top of page
български-шевици.jpg
български-шевици.jpg

Кръжок по български шевици

В нашите български шевици са преплетени изключително много символика и скрит смисъл. Натоварени са с вярвания, надежди, окултност- векове на трупани познания за Вселената. В тях е бил вложен целият творчески потенциал, въображение и майсторство на поколения българи, които смело можем да каже, че са закодирали информация в тях чрез форми, цветове и композиция.

Кръжок
Кукерски Маски

Децата направиха красиви кукерски маски с помощта на талантливата ни преподавателка по изобразително изкуство Стефка Костадинова

Честита Нова 2023 Година!

Родителите, децата и учителите посрещнаха Новата година с Българската общност в Индианаполис! Любимите ни дечица зарадваха всички с чудни песнички и танци! А тях на свой ред ги зарадва ха Дядо Мраз и Снежанка с торба пълна с подаръци за малки и големи! Стана парти за чудо и приказ!!!

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО
2022

Магията на святата Бъдни Вечер

влезе в Българското Училище в Индианаполис. Пожелаваме на всички настоящи и бивши родители, учители, ученици и съмишленици

здраве, мир и благодат!

КОЛЕДНИ ДАРЕНИЯ

От няколко години учителите и настоящите и бившите родители на Българското Училище в Индиана се включват активно в кампанията на St. Stephen Bulgarian Eastern Orthodox Church за изпращане на кутии с подаръци за деца от цял свят. Благодарности на Tatiana Anguelova, Lora Rizova Rouch, Снежана Кирилова, Mirena Petrova Krasteva, Zoia Tchorbadjiyska, Marina Singinova, and Liana Apostolova за продължаването на тази хубава традиция на нашето училище. Нека повече усмивки озаряват детските лица! Нека има повече обич и светлина в живота на всички!

МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

26-ти Февруари, 2022 г.

Предлагаме ви снимки от празниците, които празнувахме: Баба Марта, Освобождението на България, Денят на Жената и Четвъртият Рожден Ден на Българското Училище "Св. Св. Кирил и Методий", Индиана.

Датата 20-ти Април 1876 г. остава в народното съзнание като един от най-светлите и същевременно най-трагични дни в новата история на България. "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ" - избухването на Априлското въстание!

КУКЕРСКИ МАСКИ

Кукерските маски са стара българска традиция. Те се правят и носят от хората с цел прогонване на злите духове. Показваме ви кукерските маски, които са направили нашите прекрасни деца тук в Българското Училище "Св. Св. Кирил и Методий", Индиана.

15-ти Януари, 2022 г.